Вијести

ЕВРОПСКА УНИЈА ПРЕКО УНДП-а ДОНИРАЛA ОПРЕМУ НЕВЕСИЊСКОЈ БОЛНИЦИ

22.7.2020

Болници Невесиње данас је испоручена вриједна медицинска опрема чију набавку је финансирала Европска унија у оквиру програма помоћи БиХ у борби против корона вируса, а којег проводи УНДП. У питању су ултразвучни апарат и два респиратора.


 Захваљујући се на донацији директор невесињске Болнице Велибор Миливојевић нагласио је ради о квалитетној опреми која ће послужити за опремање ковид одјељења и пружање адекватне здравствене заштите пацијентима којима то буде најпотребније.

– Заступајући прицип равномјерности Европска унија је опрему уручила и невесињској Болници и тако је вредновала као битну установу у времену борбе са корона вирусом – рекао је Миливојевић.

Он је подсјетио да је у овој здравственој установи недавно формирано ковид одјељење кроз које је већ прошло двадесетак пацијената.

– Тренутно анализирамо могућности да се адаптира стари простор Болнице за смјештај и лијечење пацијената обољелих од ковида и донирана опрема ће бити значајна за опремање једне такве установе – додао је Миливојевић.

 
[ Назад ]