Вијести

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ КУТКЕ НЕВЕСИЊА

16.7.2020

У порти Храма Вазнесења Господњег данас су уручене награде и плакете побједницима у наградној акцији „Бирамо најуређенији кутак Невесиња“. Акција која је имала за циљ да мотивише грађане да уређују свој животни простор организовали су ЈУ Центар за информисање и културу, Општина Невесиње и Јавно предузеће „Комус“.Посјетиоци фејсбук странице Радио Невесиње онлајн гласањем одлучили су да прва награда припане породици Скочајић за двориште породичне куће. Другу награду заслужила је породица Братић, а трећу Храм Вазнесења Господњег. Ваучере у износима 300, 200 и 100 КМ уручили су представници локалне управе и комуналног предузећа.

Начелник општине Миленко Авдаловић изразио је задовољство што су грађани лијепо прихватили ову акцију.

– Наша је жеља да избор најуређенијег кутка Невесиња прерасте у традицију и да буде саставни дио наше велике манифестације Невесињска олимпијада – истакао је Авдаловић.

Слободанка Скочајић каже да је за лијепо уређено двориште потребно доста труда, али и жеље. Више сати дневно уређује свој кутак и у исто вријеме себи причињава велико задовољство.

Љиљана Братић са својим укућанима труди се да у свом дворишту има разноврсне баштенске биљке и друге украсне елементе. Сматра да за лијепо уређен простор треба издвојити доста времена и љубави.

Свештеник Бранко Калаба рекао је да су манастирске и црквене порте увијек одржавале дух уређења и хармоније.

– Сваки храм је дом Божији, али и свих нас и зато се о њему требамо бринути као и о свом породичном дому – поручио је Калаба.

Из Радио Невесиња су поручили да их велико интересовање грађана обавезује да и наредних година наставе и проширују акције које доприносе љепшем изгледу града. Сматрају да су овогодишњи учесници конкурса показали много жеље и труда, али и осјећаја за лијеп животни простор.

nagrada skocajic

nagrada dvoriste5

porta1
[ Назад ]