Вијести

ОПШТИНСКИ ШТАБ: ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НАЛАЖЕ ОПРЕЗ

14.7.2020

У Невесињу је тренутно 25 активних случајева вируса корона и нико од заражених лица нема тешку клиничку слику. Под здравственим надзором налази се 55 особа, а резултате лабораторијских тестирања на нови вирус очекује 16 лица. На Ковид одјељењу Болнице Невесиње хоспитализовано је 11 пацијената, од којих је код осам потврђено присуство вируса корона. У посљедњих неколико дана повећан је број пацијената који се јављају у Дом здравља Невесиње због сумње на ковид-19.Ове податке саопштили су данас представници невесињских здравствених установа на састанку општинског Штаба за ванредне ситуације. Епидемиолошка ситуација налаже опрез и досљедно провођење здравствених мјера, прије свега држања физичке дистанце и кориштења заштитне опреме. Испред Болнице Невесиње наредних дана биће постављени контејнери за тријажу пацијената потенцијално обољелих од корона вируса, потврђено је на састанку.

Инспекцијске службе и полицијски службеници протеклог викенда провели су појачане контроле угоститељских објеката у Невесињу и није регистровано озбиљније кршење епидемиолошких мјера.

Општински штаб очекује од пословних субјекта да одрже ниво превентиве, бар као током априла и маја. Упућен је апел вјерницима и свештенству Црквене општине Невесиње да слиједе упутства Епархије захумско-херцеговачке и приморске издата још током марта. Наглашено је да је самоодговорност грађана од кључног значаја за спречавање ширења пандемије.

 
[ Назад ]