Вијести

НЕВЕСИЊСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ДОБИЛИ РЈЕШЕЊА ЗА ПОДСТИЦАЈЕ ИЗ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА

23.6.2020

Општинско Одјељење за привреду и друштвене дјелатности уручило је данас рјешења за 92 невесињска пољопривредника који су остварили право на субвенције у 2020. години. Програми подршке обухватили су набавку пољопривредне механизације, музних уређаја и сјеменског материјала. У припреми су рјешења за 124 пољопривредника који су предали захтјеве за новчане подстицаје за набавку и узгој стеоних јуница и двизица.Општина Невесиње ће на основу посебног Правилник о условима и начину остваривања новчаних подстицаја пољопривредним произвођачима исплатити 150.000 КМ буџетских средстава.

Начелник општине Миленко Авдаловић пренио је опредјељење локалне управе да кроз субвенције настави са подршком пољопривредним произвођачима.

̶ Пољопривреда је наша стратешка грана и заслужује сталну подршку ̶ истакао је Авдаловић, додајући да ће завршетком ХЕ „Дабар“ и изградњом вјетропаркова средства за подстицаје бити још већа. Он је изразио очекивање да ће субвенције помоћи пољопривредницима да повећају продуктивност и обим производње.

Пољопривредник Милимир Окука бави се производњом сјеменског лука. Каже да је сваки подстицај сељаку добродошао и сматра да је будућност Невесиња у оживљавању села.

̶ Подстицаје треба давати мадим људима, да више раде, да се окрећу пољопривреди и селу   ̶ сматра Окука.

У сваком програму подршке општина Невесиње учествује са 30-40% средстава, с тим да је утврђен највећи износ подстицаја које  можe добити одређени апликант.

Регистрација пољопривредног газдинства није била услов за добијање средстава. Међутим, корисници подстицаја у сваком случају општинској пољопривредној комисији морају доказати да су средства намјенски уложена.

1

3
[ Назад ]