Вијести

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ЗГРАДЕ ЗА УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ И СПОМЕН СОБУ

5.2.2020

У Друштвеном центру општине Невесиње данас је предствљен пројекат реконструкције зграде на Тргу слободе у којој су смјештене установе културе и канцеларија Општинске борачке организације.За реализацију пројекта који предвиђа реконструкцију комплетне зграде и прилагођавање простора за Спомен собу, Влада Републике Српске је намијенила 300.000 КМ, потврђено је из локалне управе.Санација зграде била је планирана и раније, али након што је објекат у новембру прошле године претрпио штету од земљотреса одлучено да реконструкција крене што прије.

Биће испуњен захтјев борачких организација да се Спомен соба са Гвозда врати у простор гдје је отворена у новембру 1994. године. Према идејном рјешењу, слике погинулих јунака из Невесињске бригаде и Друге лаке бригаде Војске Републике Српске, биће постављене на пет паноа. Наредних дана ће представници борачких организација са пројектантом утврдити коначно рјешење за пројекат.

Градска галерија биће смјештена на спрату изнад Спомен собе, а за рад Музичке школе биће обезбијеђен потпуно нови амбијент.

Данашњој презентацији присуствовали су представнице општинске и републичке власти, Општинске борачке организације, Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“, Ратних ветерана Невесиња, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Организације старјешина Војске РС, те представници установа културе.

Projekat DK 3
[ Назад ]