Вијести

ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ НЕВЕСИЊА У 2019. ГОДИНИ

27.12.2019

У Дому културе „Небојша Глоговац“ синоћ је одржана трациционална манифестација избора најбољих спортиста Невесиња у 2019. годину. Спортско-забавно вече протекло је у лијепој атмосфери уз подјећања на успјехе невесињских спортиста, од оних најмлађих па до сениора.Комисија састављена од јавних радника за најбољег спортисту Невесиња у 2019. години изабрала је футсалера „Невесиња“ Милоша Продановића, док је најуспјешнији млади спортиста из реда јуниора, кадета и пионира фудбалер Вележа Дарко Реповић.

Продановић је престижно општинско признање заслужио наступима за Клуб малог фудбала „Невесиње“ који је у прошлој сезони освојио дуплу круну – Првенство РС и Куп РС.

Дарко Реповић је са кадетима „Вележа“ освојио наслов првака РС, а са сениорским тимом историјско полуфинале Купа РС.

Посебна признања добили су кик боксер „Вележа“ Сергеј Пудар за звање перспективног спортисте РС у 2019. години и одбојкашица „Вележа“ Софија Братић за спортски напредак остварен током године.

Епитет наде године понијели су каратиста Саша Граховац, фудбалер Ђорђе Кљакић, кик боксер Иван Баћина, плесачица Тамара Лојпур, рукометаш Алекса Вучић, одбојкашица Марија Торовић и боксер Марко Ристић.

Да би подржали спортске таленте манифестацији су присуствовали невесињски спортисти који су већ остварили успјехе у међународном спорту. Гости у Дому културе синоћ су били фудбалер швајцарског „Лугана“ Мирослав Човило, рукометаш аустријског „Ремуса“ Јово Будовић и фудбалер „Зрињског“ Војин Савић. Због професионалних обавеза изостали су кошаркаш Никола Радовановић и кошаркашице Драгана и Николина Зубац. Организатор је за њих припремио посебна признања за афирмацију Невесиња у међународном спорту.

У забавном дијелу манифестације наступиле су чланице Чирлидинг и плесног клуба „Летс денс“ и етно групе „Свети Димитрије“ и „Симонида“.

Традиционалну манифестацију Избор најбољег спортисте организовала је општина Невесиње.

sportista2

sportista8

sportista5

sportista6
[ Назад ]