Вијести

ФОРУМ РАСПРАВЉАО О БЕЗБЈЕДНОСТИ ТОКОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ПРАЗНИКА

26.12.2019

У кабинету предсједника СО Невесиње данас је одржан састанак Форума за безбједност заједнице.


Представници локалне управе, полиције, образовних установа, инспекцијских служби, цивилне заштите и ватрогасне јединице разматрали су могућности повећања степена безбједности грађана током новогодишњих и божићних празника. Разговарано је о стању јавног реда и мира, раду угоститељских објеката, превентивним акцијама полиције, употреби пиротехничких средстава и безбједности ученика.Форум је упозорио да употреба пиротехничких средстава нарушава јавни ред и мир, узнемирава грађане и често доводи до повређивања, нарочито особа млађе животне доби.

Форум је дао подршку МУП-у и Комуналној полицији за провођење законских одредби о радном времену угоститељских објеката. Од инспекцијских служби је затражено да надзиру промет пиротехничких средстава и поштовање Уредбе о забрани продаје и употребе алкохолних пића на јавним мјестима лицима млађим од 18 година.

Од Ватрогасне јединице се очекује да повећа степен приправности током предстојећих празника.

На данашњем састанку разматране су и друге превентивне мјере безбједности, а договорена је и интензивна сарадња полиције, јавних установа, инспекцијских служби и локалне управе.

forum decembar1
[ Назад ]