Вијести

ВЛАДА СРПСКЕ ФИНАНСИРА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ЗГРАДЕ ЗА МУЗИЧКУ ШКОЛУ, НАРОДНУ БИБЛИОТЕКУ И СПОМЕН СОБУ

29.11.2019

Након што је прошле године обновљен Дом културе, општина Невесиње уз помоћ Владе Републике Српске већ почетком наредне грађевинске сезоне кренуће у реконструкцију комплетне зграде на Тргу слободе у којој су смјештени Музичка школа, Народна библиотека и канцеларија Општинске борачке организације. Ово је потврђено из локалне управе након јучерашње посјете српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика који је за реализацију овог пројекта обећао 300.000 КМ из средстава Републике Српске.Санација зграде била је планирана и раније, али након што је објекат претрпио штету од земљотреса одлучено да реконструкција крене што прије.

Начелник општине Миленко Авдаловић каже да је већ спремна пројектна документација, а обећана финансијска средства требало би да буду на располагању у фебруару наредне године. Он је нагласио да ће општина Невесиње добити репрезентативно здање за рад установа културе, а један простор ће бити преузеђен и прилагођен за враћање Спомен собе са Гвозда у центар града.

Директорица Основне музичке школе „Свети Роман Мелод“ Драгана Будалић очекује да ће реконструкцијом зграде бити обезбијеђен један потпуно нови амбијент који ће обогатити културно-умјетничко стваралаштво, музичку и сценску умјетност. Она се захвалила српском члану Предсједништва БиХ и Општини Невесиње што су препознали потребе младих људи у Невесињу и одлучили да реализацијом овог пројекта подрже образовање и културу.

 
[ Назад ]