Вијести

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ И ПУТЕВИ СРПСКЕ НАЈАВИЛИ НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

24.10.2019

Директор Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић рекао је да ће наредних дана почети радови на дионици пута Требиње – Љубиње, на прољеће реконструкција магистралног пута Невесиње – Мостар, те Невесиње – Гацко и најавио друга улагања у путну инфраструктуру у Херцеговини.
Нешић је данас с начелником општине Невесиње Миленком Авдаловићем  отворио реконструисану Улицу Милоша Обилића, која је уједно и дионица магистралног  пута према Мостару.

Он је изјавио да је рехабилитацијом Улице Милоша Обилића у потпуности реконструисана путна инфраструктура у урбаном дијелу Невесиња.

– Дужина улице је 570 метара, а вриједност радова 630.000 КМ. У претходну улицу, такозвани спојни пут, уложили смо 540.000 КМ. План је да и даље наставимо улагања у Невесиње, те да у идућој години урадимо једну кружну раскрсницу, а можда и двије – у зависности од средстава – рекао је Нешић.

Најавио је да ће на прољеће почети реконструкција магистралног пута према Мостару, од ентитетске границе ка Невесињу, у дужини од 12 километара.

– Ми смо на основу одлуке Владе Републике Српске кренули у унапређење путне инфраструктуре у Берковићима у дужини од 2,6 километара, вриједности 200.000 КМ. Радимо и обилазницу у Требињу, а ових дана почињемо са рехабилитацијом пута Требиње – Љубиње. Ако временски услови дозволе, у наредних неколико дана почећемо са радовима, рок за завршетак је три године, али ћемо се трудити да завршимо у идућој години – нагласио је Нешић.

Авдаловић је рекао да је задовољан инвестицијама у путну инфраструктуру на подручју Невесиња, јер је ове године изграђен пут који спаја два регионална пута према Гацку и Берковићима, а завршена је и улица Милоша Обилића, која је била веома захтјевна.

– Разговарали смо и о рехабилитацији пута за Мостар и мислим да смо близу рјешења, те да ће радови почети на прољеће, док ћемо током зиме одлучити како ријешити превој Гребак. Нешић нас је извјестио и да ће почети реконструкција магистралног пута према Гацку – истакао је Авдаловић.

Он је навео да је разговарано и о изградњи кружног тока код спортске дворане и у насељу Гвозд, а општина ће урадити пројектну документацију за ова два пројекта.

Авдаловић и Нешић изразили су задовољство квалитетом изведених радова, а извођач је предузеће “Невесиње путеви”.
[ Назад ]