Вијести

НОВИ ДАЛЕКОВОД НЕВЕСИЊЕ - ГАЦКО 10. ЈУЛА БИЋЕ ПУШТЕН У ПРОБНИ РАД

8.7.2019

Нови далековод Невесиње - Гацко по први пут ће бити стављен под напон у сриједу, 10. јула, најављено је из „Електропреноса БиХ“. Како је за Радио Невесиње потврдио руководилац у Теренској јединици Електропреноса у Требињу Весо Милићевић пуштање у пробни рад врши се због испитивања нејонизирајућег зрачења. Он је додао да ће технички пријем радова бити обављен дан касније чиме ће бити испуњени услови за издавање употребне дозволе.Пројекат изградње 110-киловолтног далековода Невесиње – Гацко коштао је преко 6 милиона марака. На траси дугој 40 километара постављено је 166 стубова.

Изградњом новог далековода обезбијеђено је двострано напајање електричном енергијом општина Невесиње и Гацко. До сада је Невесиње било напајано само из правца Мостара, а Гацко из правца Билеће.

Ранијих година догађало се да Невесиње по неколико дана буде у мраку због кварова на далеководу, а сада се ствара могућност да се у случају прекида напајања електричном енергијом из једног, активира напајање из другог смјера.
[ Назад ]