Вијести

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ПОТПИСАЛА УГОВОРЕ СА СТИПЕНДИСТИМА

25.4.2019

У Дому културе „Небојша Глоговац“ у Невесињу данас je уговоре о стипендирању потписалo 168 студента, који су испунили услове за додјелу стипендија у школској 2018/2019. години.Мјесечни износ стипендије за редовне студенте са државних универзитета износи 100 КМ, a ђаци генерације примаће по 150 КМ.stipendije2

 

У Дому културе „Небојша Глоговац“ у Невесињу данас je уговоре о стипендирању потписалo 168 студента, који су испунили услове за додјелу стипендија у школској 2018/2019. години.

Мјесечни износ стипендије за редовне студенте са државних универзитета износи 100 КМ, a ђаци генерације примаће по 150 КМ.

Студенткиња Филолошког факултета Универзитета у Београду Кристина Шкипина истиче да је стипендија јако битна за сваког студента, јер осим материјалне користи, она симболизује и награду за уложени труд током студирања.

Студенткиња Електротехничког факултета у Новом Саду Јована Самарџић добитник је општинске стипендије за ђака генерације. Она се захвалила општинској управи што мисле на своје младе суграђане и улажу у њихово школовање.

– Стипендија је од велике користи за све студенте, нарочито за оне који студирају у градовима удаљеним по неколико стотина километара од наше општине - рекла је Самарџић, додајући да је посебно лијеп осјећај знати да су на овај начин помогли родитељима и смањили трошкове студирања.

stipendije4
[ Назад ]