Вијести

ПРОМОВИСАНА МОНОГРАФИЈА НЕВЕСИЊСКОГ ВРТИЋА

24.4.2019

У препуном Дому културе „Небојша Глоговац“ синоћ је промовисана Монографија Вртића „Света Евгенија царица Милица“.


 Ова занимљива, весела и богато илустрована публикација настала је поводом 20 година рада са предшколском дјецом и 10 година постојања јавне установе у намјенски изграђеном објекту. Милена Капор, Драгана Радовановић и њихови сарадници међу корице су удјенули вриједан писани и фото материјал који на најљепши начин описује мали свијет у којем владају љубав, срећа, игра и другарство.

Начелник општине Миленко Авдаловић рекао је да ову књигу треба да ставимо на мјесто гдје чувамо најљепше успомене.

− Ова публикација свједочи да је упркос тешкоћама у Невесињу текао живот и дешавале се лијепе ствари – истакао је Авдаловић.

Савјетник за предшколско васпитање и образовање у Републичком педагошком заводу Стака Николић нагласила је да Монографија вртића представља драгоцјени каменчић у мозаику предшколске дјелатности. Износећи оцјену да је невесињски вртић вриједан колектив посвећен свом позиву, она је нагласила да ова установа подједнако његује културу бриге, учења и вршњачког дружења.

Драгана Радовановић је прије 19 година била полазник Играонице „Планинче“, а сада се вртићу одужила на најљепши могући начин – као коаутор веселе публикације.

- Искреност, љубав и воља који су нам толико потребни увијек су красили ову установу - истакла је Радовановић која је у протекле двије године уложила много труда да би се заокружила најљепша прича о невесињском вртићу.

Директорица Дјечијег вртића и аутор Монографије Милена Капор нагласила је да ова публикација приказује трновит пут предшколске установе „од празне школске клупе до бајке у којој сада живимо“. Она је додала да је Монографија намијењена бившим, садашњим и будућим полазницима који су током двије деценије преданим радом и стручним ангажманом омогућили генерацијама Невесињаца да одрастају у здравом и подстицајном окружењу.

Полазници вртића су јубилеј прославили са гостима, братским установама и организацијама, а посјетиоци су, пратећи програм, накратко закорачили у дјечији свијет маште и забаве

Наступили су ученици Музичке школе „Свети Роман Мелод“, етно групе „Симонида“ и „Свети Димитрије“ и Плесни клуб „Летс денс“. Позорница у Дому културе била је украшена ручним радовима полазника вртића.
[ Назад ]