Вијести

ХУМАНИТАРЦИ УЉЕПШАЛИ ПРАЗНИКЕ СИРОМАШНИМ ПОРОДИЦАМА У НЕВЕСИЊУ

4.1.2019

У организацији Удружења обољелих од мултипле склерозе регије источне Херцеговине, општине Невесиње,Српске православне цркве, Центра за социјални рад и Црвеног крста у Невесињу је данас подијељена хуманитарна помоћ социјално најугроженијим вишечланим породицама и обољелим од мултипле склерозе. Ова лијепа хуманитарна акција коју су покренули земљаци из Канаде, а подржали бројни донатори, сваке године се проводи пред нарадоснији хришћански празник - Божић.Овогодишња акција је била најмасовнија до сада захваљујући великој подршци установа, предузећа, приватника и људи добре воље. Хуманитарци су жељели да овим гестом све породице у Невесиње осјете радост божићних празника.Предсједник Удружења мултипле склерозе Бранимир Танинџија каже да је 41 породица добила божићне веселице, а за 100 вишечланих породица и појединаца обезбијеђени су прехрамбени пакети. Таминџија се захвалио свим донаторима, наглашавајући да акција под називом „Доброта се налази у срцима људи“ сваке године постаје масовнија што омогућава да се хуманитарна помоћ подијели за више породица. Он је нагласио да је у акцији прикупљено око 40.000 КМ, а да је вриједност једног пакета 400 КМ.

За седмочлану породицу Сњежана Глоговца дарови хуманих људи много значе. Наглашава да га је највише обрадовала спремност суграђана да му помогну.

− Уз помоћ добрих људи направио сам стамбени објекат, а сада је стигао и поклон за божићне празнике − истакао је Глоговац.

Свештеник Зоран Илић наглашава да се божићни празници не прослављају само у обичајима, него и суштинском бригом о другима, као што то чинимо данас.

- Наши међуљудски односи су оно чему треба да нас науче празници и што треба да постигну у нашим животима − истакао је Илић.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић поздравио је спремност суграђана да подрже акцију хуманости и солидарности. Наглашава да је хришћански даривати оне који немају довољно.

− Основни циљ ове акције је да нико од наших суграђана не остане усмањен и заборављен ̶ истиче Авдаловић.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Бранка Филимоновић наглашава да је њихова стална мисија пружање помоћи, али да је ова акција посебна јер је укључено више институција и организација.

− Овако уједињени успјели смо да обрадујемо велики број породица што нам причињава посебно задовољство ̶ закључила је Филимоновић.

Акција „Доброта се налази у срцима људи“ у Невесињу се проводи седму годину заредом. Помоћ обољелим од мултипле склерозе коју су покренули Херцеговци из Канаде, а прихватили чланови Удружења Херцеговаца и пријатеља Херцеговине из Цириха, проширена је и на социјално угрожене вишечлане породице.

paket4
[ Назад ]