Вијести

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА МЛАДУ ПЈЕСНИКИЊУ МИЛИЦУ РАДОВАНОВИЋ

23.11.2018

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић организовао је данас пријем за младу пјесникињу Милицу Радовановић која је освојила прву награду на литерарном конкурсу „Доста су свијету једне Шумарице“. Пријему у Кабинету начелника присуствовао је и директор СШЦ „Алекса Шантић“ Момир Братић.Авдаловић је похвалио рад невесињске гимназијалке која кроз своје пјесме на најљепши начин представља Невесиње у региону.

− Освојити прву награду на овако престижној манифестацији коју подржава Министарство културе и информисања Србије у конкуренцији преко 400 радова је за сваки респект и похвалу − истакао је Авдаловић. Он је рекао да локална управа прати и вреднује успјехе невесињских школараца, а посебну пажњу посвећује и талетованим студентима.

− Знамо да је Милица и раније освајала бројне књижевне награде, а надамо се да ће наставити да пише и током студија и да ће након завршеног школовања стручно знање усмјерити према Невесињу − поручио је Авдаловић.

Директор СШЦ „Алекса Шантић“ Момир Братић каже да је Милици држао наставу три године и да је имао увид у њено знање и надареност за писање. Пожелио јој је много среће у наставку школовања.

Милица се захвалила начелнику и директору на подршци и топлим ријечима. Пренијела им је и своје планове да након гимназије упише Електротехнички факултет у Новом Саду. Најавила је да ће наставити да пише пјеме са завичајном тематиком.

Milica prijem 1
[ Назад ]