Вијести

ВОДА СА УДБИНЕ УСКОРО У ДИСТРИБУТИВНОЈ МРЕЖИ

4.10.2018

Након што је прије неколико дана пуштена у рад пумпна станица у Жиљеву почеле су и припреме за увођење водовода Удбина – Невесиње у градску дистрибутивну мрежу. Начелник општине Миленко Авдаловић каже да је у току и провођење законски предвиђених мјера прије пуштања воде у градски водоводни систем, као што су испирање цјевовода и базена и испитивање воде.- Чим добијемо резултате од овлаштене институције која је већ обавила узорковање пустићемо воду на јавне чесме у граду и Жиљеву, а након тога креће и процес увођења воде са Удбине у дистрибутивну мрежу – појаснио је Авадаловић.

Он је позвао грађане да не насједају на гласине злонамјерних људи који покушавају да омаловаже овај историјски пројекат за Невесиње.

- Ово није никакава игра него пројекат од осам милиона марака којим рјешавамо највећи проблем наше општине – рекао је Авдаловић додајући да ће благодете овог пројекта врло брзо осјетити сви грађани.

Vodovod 22

Директор ЈП “Водовод” Славиша Сокнић потврдио је да је у току дезинфекција и испирање новог базена и цјевовода и завршно микробиолошко и физичко-хемијско испитивање прије пуштања воде у дистрибутивнуи мрежу. Он је појаснио да је нови базен урађен на коти од 970 метара што ће омогућити рјешавање проблема водоснабдијевања у вишим зонама.

Сокнић подсјећа да су кроз пројекат ХЕ “Дабар” воду већ добили Зови До, Удбина и дио Биограда, наглашавајући да ће на транспортни цјевод ускоро бити прикључена и друга гравитирајућа села.

-У наредних неколико година свако активно село требало би да буде прикључено на водовод Удбина чиме ће сан свих добронамјерних људи у општини Невесиње бити испуњен – закључио је Сокнић.

Предузећа “Хидроелектране на Требишњици” и Хидроелектрана “Дабар” у водовод Удбина – Невесиње до сада су уложиле око осам милиона КМ.

 
[ Назад ]