Вијести

У ОПШТИНИ НЕВЕСИЊЕ ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ПОСЛОДАВАЦА И ЗАВОДА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ЗА 24 ПРИПРАВНИКА

13.9.2018

У Друштвеном центру општине Невесиње данас је уприличено потписивање уговора послодаваца и представника Завода за запошљавање Републике Српске по Програму подршке запошљавању младих са ВСС у статусу приправника. Прилику за одрађивање приправничког стажа добила су 24 лица са евиденције Бироа у Невесињу.

Издвајање по једном приправнику износи 6.000 КМ, а темељи се на износу нето плате од 500 КМ.

Шеф Бироа за запошљавање Невесиње Маја Буха каже да су у Невесињу ове године кроз разне програме запошљавања посао добила 92 лица за шта ће бити издвојено 392.500 КМ. Она је нагласила да су интересовање за запошљавање показали и привредници и јавне установе.
− Пројекти су позитивно прихваћени и што је најважније смањен је број незапослених са евиденције Завода − истакла је Буха.

Начелник општине Миленко Авдаловић захвалио се установама и привредницима који су омогућили младим људима да се стручно оспособљавају и евентуално наметну за касније стално запослење. Он је подсјетио да је локална управа за стицање радног искуства високообразованих суграђана буџетом планирала 20.000 КМ. Према његовим ријечима ова средства ће бити утрошена за уплату доприноса за приправнике који стаж буду одрађивали у установама чији је оснивач општина Невесиње.Авдаловић је изразио наду да ће приправници искористити пружену прилику и да ће своје знање усмјерити на развој и уљепшавање града.

Директори јавних установа и представници приватног сектора очекују од приправника да покажу своје способности. Заједнични су оцијелили да је будућност Невесиња у младим људима и да им треба пружити шансу.


[ Назад ]