Вијести

У РАНИКУЋАМА СЕ ГРАДИ ВОДОВОД

6.9.2018

Заселак Раникуће у  мјесној заједници Зови До ускоро ће бити прикључен на транспортни цјевовод Удбина - Невесиње чиме ће сва насељена мјеста у овом селу добити питку воду са изворишта Удбина. У току је ископ канала дужине око два километра  за постављање водоводних цијеви и оптичког кабла. Пројекат вриједан преко 30.000 КМ финансира предузеће „Хидроелектране на Требишњици“.


За двадесетак домаћинстава Раникућа довођење питке воде значајно ће поправити услове за живот.Мјештанин и одборник у Општинском парламенту Неђо Милинић наглашава да ће шездесетак становника  овог засеока са мало уложених властитих средстава добити квалитетну воду. Милинић је додао да су  израду пројекта и набавку цијеви обавили уз помоћ народног посланика Илије Таминџије и општине Невесиње.

Предсједник мјесне заједнице  Зови До Бојан Зечевић подсјећа да је од почетка радова на пројекту ХЕ „Дабар“ овај крај добио воду, расвјету, оптички кабал, спортски терен и више километара асфалтног пута. Зечевић каже да је мјесна заједница  преко  Развојног програма УН-а реконструисала спортску салу и урадила секундарни водовод до Ракове Ноге.

− Сарадња са УНДП-ом  биће настављана на новом пројекту који предвиђа обнову подручне школе − наглашава Зечевић.
[ Назад ]