Вијести

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈУ И САНАЦИЈУ САОБРАЋАЈНИЦА

5.9.2018

Општина Невесиње почела је реконструкцију и санацију градских, приградских и локалних саобраћајница. За ову намјену буџетом су предвиђена средства од око 780.000 КМ.Већ је завршено асфалтирање дијела улице Вука Караџића, а данас је у плану почетак реконструкције дијела улице Ива Андрића на Килавцима.

Према ријечима начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободана Шиљеговића 14 саобраћајница подијељено је у четири лота.

− У првој групи су Улица 5. батаљона на Гвозду, Ива Андрића и Вука Караџића, а у другој саобраћајнице у бившој касарни иза Пословног центра и у насељу Витли код Борачке зграде (Улица Николе Пашића) − каже Шиљеговић.

Он је појаснио да „ЛОТ 3“ обухвата санирање и крпљење ударних рупа у селима Залужје, Дрежањ, Братач и Грабовица, док „ ЛОТ 4“ предвиђа реконструкцију и израду путне инфраструктуре у приградским насељима Миљевац, Шеховина, Соларевина и Шајбе. Оборинска канализације биће ријешена за комплетан „ЛОТ 2“ и улице Ива Андрића и Јована Дучића. Поред тога, додаје Шиљеговић, планирано је и постављање јавне расвјете у насељу Гвозд.

Радове изводе предузећа „Невесињепутеви“ и „ХП инвестинг“, а рок за завршетак посла је крај септембра.

У општини Невесиње раније је почело насипање локалних и некатегорисаних путева према плану који је усвојио Општински парламент. Преостало је још да се заврши насипање у Братачу, Крековима и селима у Горњем пољу, потврђено је у локалној управи.
[ Назад ]