Вијести

НА ЛОКАЛИТЕТУ БУКОВИК ОТВОРЕНО РЕЦИКЛАЖНО ДВОРИШТЕ

1.9.2018

Представници норвешког комуналног предузећа „РИР“ из Молдеа данас су са представницима локалне власти и ЈП „Комус“ Невесиње отворили новоизграђено рециклажно двориште на локалитету Буковик.Плато за рециклажни отпад финансирала је норвешка компанија, чији је директор Јан Егл Крозберг изразио задовољство што су на овај начин унаприједили систем управљања отпадом у Невесињу. Он је нагласио да је веома важно да различити отпадни материјали буду сортирани и послани у постројења за рециклажу, како би се смањила количина отпада на депонији.

„Поред компаније 'РИР' допринос овом пројекту дале су и друге норвешке компаније, које су укључене у сарадњу норвешких и балканских заједница“, рекао је Крозберг.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић захвалио се донаторима из Норвешке за ову значајну донацију, која ће ријешити проблем одлагања отпада у нашој општини. Подсјетио је да је Невесиње имало велике проблеме са комуналним отпадом, али да је у посљедњих годину дана направљен значајан искорак на побољшању чистоће града. Како је рекао Авдаловић велику заслугу за овај напредак имају пријатељи из Норвешке, Фонд за заштиу животне средине РС и Општина Невесиње.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић истакао је да вриједност радова на изградњи рециклажног дворишта износи 3.300 еура. Он је подсјетио да су Норвежани прошле године донирали 15 великих контејнера, запремине 5 метара кубних, специјално возило за прикупљање и одвоз отпада, вриједности 100.000 норвешких круна, те намјештај и компјутерску опрему за нове просторије предузећа.

Директор ЈП „Комус“ Невесиње Мирослав Јонлија захвалио се донаторима и изразио наду да ће ово предузеће оправдати сва досадашња улагања.

Данашњем отварању рециклажног дворишта присуствовали су и директори комуналних предузећа из Мостара, Коњица, Јабланице и Херцег Новог.

 
[ Назад ]