Вијести

ИНСПЕКЦИЈА РЕАГОВАЛА НА БАЦАЊЕ ЖИВОТИЊСКОГ ОТПАДА У КОНТЕЈНЕРЕ

8.8.2018

Поводом непрописног одлагања животињског отпада у насељу Килавци данас је одржан састанак  у организацији  Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Невесиње, којем су присуствовали надлежни општински инспектори и власници локалних месара.
Састанак је одржан у  Друштвеном дому  с циљем да се пронађе конструктивно  рјешење овог проблема и  спријече сличне појаве у будућности које би могле изазвати  озбиљније посљедице.

Према општинској Одлуци о комуналном реду отпаци клаоница, односно консфикати закопавају се на исти начин као и лешеви угинулих животиња, а мјесто закопавања консфиката одређује санитарна и ветеринарска инспекција.

Све отпатке који настају у месницама ( отпаци меса, кости, лој и сл.) до тренутног одвожења  на спаљивање у клаоницу, или предаје   организацији која користи ове отпатке као сировину, потребно је депоновати у црне најлон вреће, које је забрањено бацати у контејнере и канте за смеће.

Шеф Одсјека за инспекцијске и послове комуналне полиције Сандра Ковачевић, рекла је да ће комунални инспектори, ако утврде пропусте и неправилности, у року од 8 дана од посјете доставити препоруке како да се оне отклоне и да ће у случају непоступања по препорукама бити покренут инспекцијски надзор над истим.

-Желим да се захвалим својим суграђанима који су нас путем друштвених мрежа информисали о овом проблему, на што смо одмах реаговали.Овом приликом апелујем на јавност да и убудуће могу пријавити постојећи  проблем путем апликације Е-патрола, на интернет порталу општине- истакла је Ковачевићева.         

               

Нагласила је да Одсјек за инспекцијске и послове комуналне полиције  дјелује искључиво у служби грађана Невесиња  с циљем да се успостави још боља сарадња и комуникација са грађанима и заштите њихова права.
[ Назад ]