Вијести

Приjaвa зa учeшћe нa сajму дoмaћих прoизвoдa, ручних рaдинoсти и других aртикaлa кojи нoсe пeчaт Хeрцeгoвинe у Нeвeсињу, 2018.

13.6.2018

ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У НЕВЕСИЊУ ДОБИО РЕГИОНАЛНУ ПОДРШКУ
Овогодишњи сајам домаћих производа и ручних радиности који се одржава у оквиру Невесињске олимпијаде имаће регионални значај и биће финансиран у оквиру пројекта „Регионална сарадња и повезивање у областима пољопривреде и руралног развоја у прекограничним регионима“. Ово је потврђено на  састанку групе заинтересованих страна прекограничног региона „Крш“ у Требињу.

 

Општина Невесиње је са партнерским удружењима „Талас 059“ и „Свјетлост“ кандидовала пројекат „Плодови херцеговачког крша“ са циљем да промовише домаће предузетнике који су фокусирани на традиционалну производњу, као и да обогати постојећи олимпијски сајам. Од 96 пријава, осам је ушло у други круг, а само три ће добити финансијску подршку.

 

 

Представник партнер - организације  Удружења грађана „Свјетлост“ Миљан Буха наглашава да на указано повјерење треба узвратити озбиљном организацијом сајамске манифестације на којој ће излагачи имати прилику да представе, али и продају традиционалне херцеговачке производе и ручне радиности. Буха каже да ће овај августовски догађај пратити и едукативне радионице на којима ће млади бити упућивани у област предузетништва и стицање нових знања и вјештина кроз дух традиције.

 Приjaвa зa учeшћe нa сajму дoмaћих прoизвoдa, ручних рaдинoсти и других aртикaлa кojи нoсe пeчaт Хeрцeгoвинe у Нeвeсињу, 2018.

 

Овогодишњи сајам домаћих производа и ручних радиности „ Плодови херцеговачког крша“ одржаће се у суботу, 11. августа на простору Градске пијаце у Невесињу.

Сајам организује Опшина Невесиње у сарадњи са партнерским удружењима „Талас 059“ и „Свјетлост“ у оквиру спортско-културне и туристичке манифестације „Невесињска олимпијада 2018“.

Заинтересовани излагачи могу се пријавити до 1. августа преко линка

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK1VlwT2CdozTuLsI4MSxEHvUJoFdn4CaairblMKfbz4mpTA/viewform?c=0&w=1

 

 

 

 

 
[ Назад ]