Вијести

НЕВЕСИЊСКИ ВУКОВЦИ ДОБИЛИ ПРИЗНАЊА, СУТРА ОДЛАЗЕ НА НАГРАДНУ ЕКСКУРЗИЈУ

7.6.2018

У Основној школи „Ристо Пророковић“ данас је уприличена свечаност поводом додјеле признања најуспјешнијим ученицима деветих разреда. Приређен је културно-забавни програм, проглашен ђак генерације и презентовани резултати ученика остварени током школске године.



У овогодишњој генерацији свршених основаца 18 ученика је стекло диплому „Вук Караџић“. Цијењено школско признање заслужили су одличним успјехом из свих предмета током основног образовања и примјерним владањем. За ђака генерације проглашена је Наташа Савић која је остварила бриљантне резултате на такмичењима из математике и физике.

Честитке најбољим ученицима и њиховим родитељима упутила је директорица школе Мара Шаран. Она је изразила задовољство постигнутим успјесима ученика и трудом наставника, наглашавајући да је овогодишња генерација једна од најуспјешијих у историји школе.

− Захваљујем се нашим ученицима који су уложили велики труд да се кроз школовање изграде у добре људе и што су нас много пута учинили поноснима и надалеко пронијели добар глас о својој школи и своме Невесињу − истакла је Шаран.

Пригодан програм приредили су чланови Школског хора и Рецитаторске секције. Пјесмом и рецитовањем показали су свестраност и посвећеност наставника да кроз разне секције брусе младе таленте.

Носиоци дипломе „Вук Караџић“, најуспјешнији спортиста Иван Петковић и учесник државног такмичења из информатике Благоје Милошевић сутра одлазе на наградну екскурзију коју оргазизује Удружење Невесињаца у Београду. Наши завичајци сваке године за најуспјешније школарце приређују наградно путовање. Осим Београда, током тродневне екскурзије ученици ће посјетити туристичке објекте и обићи културно-историјске споменике у Вишеграду и Тополи.




[ Назад ]