Вијести

НЕВЕСИЊСКИ ВУКОВЦИ ДОБИЛИ ПРИЗНАЊА, СУТРА ОДЛАЗЕ НА НАГРАДНУ ЕКСКУРЗИЈУ

7.6.2018

У Основној школи „Ристо Пророковић“ данас је уприличена свечаност поводом додјеле признања најуспјешнијим ученицима деветих разреда. Приређен је културно-забавни програм, проглашен ђак генерације и презентовани резултати ученика остварени током школске године.У овогодишњој генерацији свршених основаца 18 ученика је стекло диплому „Вук Караџић“. Цијењено школско признање заслужили су одличним успјехом из свих предмета током основног образовања и примјерним владањем. За ђака генерације проглашена је Наташа Савић која је остварила бриљантне резултате на такмичењима из математике и физике.

Честитке најбољим ученицима и њиховим родитељима упутила је директорица школе Мара Шаран. Она је изразила задовољство постигнутим успјесима ученика и трудом наставника, наглашавајући да је овогодишња генерација једна од најуспјешијих у историји школе.

− Захваљујем се нашим ученицима који су уложили велики труд да се кроз школовање изграде у добре људе и што су нас много пута учинили поноснима и надалеко пронијели добар глас о својој школи и своме Невесињу − истакла је Шаран.

Пригодан програм приредили су чланови Школског хора и Рецитаторске секције. Пјесмом и рецитовањем показали су свестраност и посвећеност наставника да кроз разне секције брусе младе таленте.

Носиоци дипломе „Вук Караџић“, најуспјешнији спортиста Иван Петковић и учесник државног такмичења из информатике Благоје Милошевић сутра одлазе на наградну екскурзију коју оргазизује Удружење Невесињаца у Београду. Наши завичајци сваке године за најуспјешније школарце приређују наградно путовање. Осим Београда, током тродневне екскурзије ученици ће посјетити туристичке објекте и обићи културно-историјске споменике у Вишеграду и Тополи.
[ Назад ]