Вијести

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА СТИПЕНДИСТИМА

5.4.2018

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић потписао је данас угпворе са 150 студената колико их је остварило прaво на стипендије у овој школској години, а за ову намјену у општинском буџету предвиђено је 170.000 конвертибилних марака. Уговори су потписани у Великој сали општине Невесиње.
-Сви редовни студенти на државним, односно јавним факултетима имају стипендију од Општине Невесиње у висини од 100 КМ, а поред тога имамо одређени број стипендија талентованим ученицима, спортистима, ђацима и студентима генерације. Имамо и одређен број студената који примају стипендије од Министарства просвјете и културе РС, Фонда "Др Милан Јелић"  и ХЕТ-а, тако да ће ове године стипендије добити око 200 студената из Невесиња - рекао је начелник Авдаловић.

Он је нагласио да Општина Невесиње процентуално гледајући на буџет даје највише новца за студирање у Републици Српској.

-Након завршетка вашег школовања ми желимо да се вратите у Невесиње и да се заједнички боримо да посла буде. Ушли смо храбро и отворено у важне пројекте за добро цијеле Херцеговине и Невесиња, полазећи од Горњих хоризоната, ХЕ Дабар која би требало да буде на мрежи за  3 до 4 године, послије чега се иде и са хидроцентралом Невесиње - рекао је Авдаловић.

То ће Невесињу обезбиједити не само производњу струје  и таксу Општини Невесиње од 1,5 милион КМ, како је објаснио, него и омогућити наводњавање Невесињског поља.

-Ми ових година радимо на томе да наш град добије нови изглед, ушли смо у реконструкцију градских улица и спортске дворане, рјешавамо деценијски проблем водоснабдијевања, а потпуном реконструцијом ове године ћемо имати и савремен Дом културе-истакао је Авдаловић и додао да ће то много утицати и на привлачење страних инвеститора у Невесиње.
[ Назад ]