Вијести

У НЕВЕСИЊУ ОДРЖАН РЕГИОНАЛНИ САСТАНАК ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

2.4.2018


Подручно одјељење цивилне заштите Требиње, одржало је данас у друштвеном дому општине Невесиње радни састанак са руководиоцима служби цивилне заштите херцеговачких општина и другим субјектима од значаја за заштиту и спасавање  регије Херцеговина.

Начелник Подручног одјељења цивилне заштите Требиње Радослав Прело рекао је да се овакви састанци одржавају два пута годишње по плану Републичке управе цивилне заштите.

 – На овом прољетном састанку ми се највише бавимо превентивним мјерама заштите и спасавања од пожара регије Херцеговине, која је најугроженија по питању пожара у љетњем периоду и тај нас проблем прати свих ових година – нагласио је Прело.

Он је додао да се доста урадило у посљедњих 15 година, али да још увијек има простора да се тај систем јачања од пожара подигне на један квалитетнији ниво.

– Зато смо се састали у Невесињу да видимо шта локалне заједнице могу још превентивно и оперативно да учине како би систем заштите од спасавања од пожара у љетњем периоду подигли на виши ниво – истакао је Прело.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић нагласио је да сви заједно морамо да нађемо неки модел како би цивилна заштита на нивоу Републике и сваке општине добила мјесто које јој припада.

– Општина Невесиње ће ове године формирати мало шири састав цивилне заштите и персонално и технички, а неколико радних машина је припремљено да се стави у функцију, тако да цивилна заштита неће бити само на услузи у случају елементарних непогода, него ће бити на услузи људима свакодневно, било да је у питању разгртање снијега или насипање путева и улица – рекао је Авдаловић.

Састанку је присуствовао и начелник Одјељења за планирање и мјере цивилне заштите у Републичкој управи цивилне заштите РС Предраг Слијепчевић.

Civilna zaštita1
[ Назад ]