Вијести

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ АКТИВИРАЛА СЕРВИС ЗА ПРИЈАВУ КОМУНАЛНИХ ПРОБЛЕМА

10.3.2018

Општина Невесиње активирала је платформу „еПатрола – ваше градско око“ за пријаву, преглед и управљање комуналним проблемима. Ова услуга омогућује грађанима да путем својих мобилних телефона на лицу мјеста усликају одређени проблем и да о томе обавијесте општинску управу која ће даље предузимати потребне кораке.Начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Синиша Братић каже да систем омогућава једноставну интеракцију између грађана и локалне администрације. Према његовим ријечима надлежна служба путем електронске поште информише грађане о предузетим радњама, а сам систем генерише појединачне извјештаје тако да се у сваком тренутку може видјети шта је учињено на отклањању комуналних проблема у општини.

Интернет страница www.epatrola.com прилагођена је за кориштење на мобилном телефону и пријава је једноставна. Апликација ће ускоро бити постављена и на званичну интернет станицу општине Невесиње (www.opstinanevesinje.rs.ba).

 

Да овај систем ефикасно функционише показује и примјер уклањања оштећеног аутобуског стајалишта у Жиљеву. Након пријаве упућене еПатроли предузеће „Невесињепутеви“ је врло брзо ријешило проблем.

У општини Невесиње очекују да ће нови сервис наићи на добар пријем код грађана.
[ Назад ]