Вијести

ПРЕМИЈЕРКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОТВАРА НЕВЕСИЊСКУ ОЛИМПИЈАДУ

9.8.2017


На централној манифестацији Невесињске олимпијаде 13. августа очекује се више од 10.000 људи, рекао је начелник општине Миленко Авдаловић, који сматра да ће ова манифестација постати препознатљив бренд за цијелу Херцеговину.

Авдаловић је рекао Срни да је општина, у сарадњи са коњичким клубом, почела да прави хиподром надомак Невесиња, гдје би убудуће требало да се одржава ова манифестација, којом се чува традиција и која сваке године добија нове садржаје.

Он је навео да су такмичарске активности 142. Невесињске олимпијаде почеле у недјељу, 6. августа, а у суботу, 12. августа, премијер Републике Српске Жељка Цвијановић свечано ће прогласити отвореном Невесињску олимпијаду, чији ће централни садржаји бити одржани 13. августа на Братачком лугу.

“Невесињска олимпијада обухвата традиционалне, витешке и класичне дисциплине. На крају имамо коњске трке које привуку највећу пажњу. Имамо три трке: брдско -планинских коња, арапа и пунокрвних коња, гдје очекујемо десетак грла. То је једна од најбољих трка на простору бивше Југославије”, нагласио је Авдаловић.

Он је истакао да се у оквиру Невесињске олимпијаде одржавају и културни садржаји, пољопривредни сајам, те атлетски митинг на коме ће учествовати атлетичари из цијеле БиХ, као и бројни други спортски садржаји.

Авдаловић је рекао да је олимпијада почела Омладинским кошаркашким турниром, затим слиједи турнир у рукомету, Лига мјесних заједница, омладински турнир у малом фудбалу, надметања тенисера на шљаци, те турнир у баскету.

Биће одржана и појединачна и екипна такмичења у стрељаштву, затим такмичења за шахисте и младе гусларе.

Као атракција на Градском стадиону најављен је параглајдинг, а на језеру Алаговац десети пут ће бити организовано такмичење у спортском риболову.

Авдаловић је најавио да ће ове године, уз помоћ УНДП-а, бити одржан и инвестиционо-пословни форум, у суботу, 12. августа, од 18.00 часова.

“Невесиње је пуно. Позивам људе да дођу и уживају у садржајима Невесињске олимпијаде”, рекао је Авдаловић.

Током седам дана спортисти из региона такмичиће се у 25 спортова и 50 дисциплина, а за најуспјешније олимпијце обезбијеђене су медаље и новчане награде.

Укупан наградни фонд износи 35.000 КМ.
[ Назад ]