Вијести

ПОТЕНЦИЈАЛНИ УЧЕСНИЦИ ТЕНДЕРА ЗА ПРЕЧИСТАЧ ОБИШЛИ ЛОКАЦИЈУ НА АКУМУЛАЦИЈИ АЛАГОВАЦ

12.7.2017

Након расписаног јавног позива општине Невесиње за реконструкцију и проширење пречистача питке воде на акумулацији Алаговац представници предузећа која су преузела тендерску документацију данас су присуствовали информативном састанку у кабинету начелника, а потом су обишли и локацију на којој ће бити извођени радови. Потенцијалним понуђачима презентовани су захтјеви инвеститора и обавезе извођача радова. У Невесињу су данас боравили представници шест фирми из Словеније, Њемачке и БиХ.

Вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено - комуналне послове Слободан Шиљеговић каже да у линији за пречишћавање воде од седам процесних јединица тренутно раде само двије – филтрација и завршна дезинфекција.
−Кроз овај пројекат желимо да покренемо свих седам јединица, тако да постројење буде модерно и квалитетно−наглашава Шиљеговић. Додаје да ће проширењем пречистача садашњи номинални капацитет од 55 литара бити подигнут на 66 л/с.
Отварање понуда биће обављено 8. августа. Након потписивања уговора са најповољнијим понуђачем у наредна три мјесеца биће извршено пројектовање реконструкције и проширења пречистача. Почетак радова очекује се у јануару, а пречистач би могао бити у функцији у јуну наредне године.
Шиљеговић подсјећа да је ово само једна од компоненти ширег пројекта развоја водоводног и канализационог система који општина Невесиње проводи са Владом РС и Европском инвестиционом банком.
Радио Невесиње


[ Назад ]