Вијести

СЕДАМДЕСЕТ ГОДИНА ЕЛЕКТРИКЕ У НЕВЕСИЊУ

10.5.2017

У Великој сали општине Невесиње синоћ је представљена монографија „Електрификација Невесиња“  Миленка Ковачевића, актуелног руководиоца Радне јединице „Електро Невесиња“. Књига представља драгоцјено свједочанство о развоју електро-енергетског система у Невесињу у посљедњих седам деценија.Ковачевић је међу корице удјенуо своју струку у којој је 40 година предано радио, стицао пријатеље и обезбјеђивао егзистенцију. Он је то урадио са много воље и труда уграђујући у монографију оно најдрагоцјеније што су његови претходници оставили у аманет, а то су надахнуће, инспирација и обавеза да будемо достојни насљедници онога што су бројне генерације електричара стварале.

Ковачевић је у препуној сали општине Невесиње говорио о прошлости и садашњости, а дао је и визију енергетског сектора за нека будућа времена.

 

У име издавача монографије Општине Невесиње присутне је поздравио замјеник начелника Милутин Самарџић оцјењујући да се ради о драгоцјеној књизи и са стручног и са друштвеног аспекта.

О књизи су говорили рецензенти Никола Гашић и Радован Пашајлић који су били директни свједоци бар пола вијека електрификације Невесиња. При томе су обављали најодговорније функције у привредном, политичком и друштвеном животу општине и регије.

 Ковачевићев сарадник током израде монографије , новинар и публициста Божо Кијац, нагласио је да књига представља аутентичан приказ читаве једне епохе коју је пратио снажан развој енергетског сектора. Занимљиве исјечке из књиге читала је Љиља Ивезић.

 
[ Назад ]