Вијести

МЛАДИ НЕВЕСИЊЦИ И КОЊИЧАНИ ЗАСАДИЛИ ДРВОРЕД ПРИЈАТЕЉСТВА

10.4.2017


Група младих људи из Невесиња и Коњица јуче  су на више локација у близини  невесињских образовних установа  засадили дрворед пријатељства. У акцији  су учествовали чланови Удружење „Волонтери и пријатељи коњичке регије“ и Организације креативног окупљања из Невесиња , који су партнери у пројекту „Добар комшија злата вриједи“.


 
Кроз низ активности млади раде на развијању пријатељских веза и толеранције између народа различитих религија и градова. Волонтери су  засадили педесетак садница јавора и тако дали допринос љепшем изгледу града, а истовремено су послали симболичну поруку чврстих пријатељских веза младих из двије сусједне општине.

Чланови партнерских удружења и организација јуче су у Невесињу одржали и радионицу која је имала за циљ јачање међусобне толеранције и разбијање предрасуда које су везане за вјерску и националну припадност.

Предсједник Удружења „Волонтери и пријатељи коњичке регије“ Адис Мухибић нагласио је да је младост Коњица и Невесиња поручила не мржњи.

Предсједник Удружења мултипле склерозе регије источне Херцеговине Бранимир Таминџија каже да је овај пројекат допринио успостављању пријатељских веза, промовисању дијалога и изградњи повјерења.

Kоординатор пројекта Алмедина Kашић  подсјећа да ће завршна  свечаност бити одржана у Јабланици гдје ће се окупити сви учесници пројекта.
[ Назад ]